Noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas novēršanas pasākumi Latvijas finanšu sistēmā - Dobrjanska, Jekaterina (Latvijas Universitāte, 2022)
Noziedzīgi iegūto līdzekļu legalizācija un terorisma un proliferācijas finansēšanas jēdziens finanšu sistēmā kļūst aizvien atpazīstamāks, balstoties uz 21. gadsimtā noziegumu skaitu palielināšanos un cīņai pret to vērsto darbību un mehānismu attīstību. Mūsdienās ikviens cilvēks vēlas dzīvot drošā vidē, un cīņa pret noziedzīgi iegūto līdzekļu legalizāciju un terorisma un proliferāciju ir viena no sastāvdaļām, ar kurām ir iespējams samazināt noziegumu skaitu. Kredītiestādes ir vairāk pakļautas tikt iejauktām un izmantotām noziedzīgi iegūto līdzekļu legalizācijā, līdz ar to, no likumdošanas puses, tām tiek piemēroti striktāki noteikumi, kas rada ne tikai NILLTFPN sistēmas stiprināšanu, bet arī papildus slogu.

The legalization of proceeds of crime and the concept of financing terrorism and proliferation in the financial system is becoming more and more recognizable on the basis of an increase in crime rates in the 21st century and the development of action and mechanisms to combat them. Today, every person wants to live in a safe environment, and the fight against money laundering and terrorism and proliferation is one of the components for reducing crime rates. Credit institutions are more exposed to involvement and use in money laundering, which means that, on the legislative side, they are subject to stricter rules, which give rise not only to strengthening THE NILLTFPN system but also to additional burdens.
Anti-money laundering measures in the Latvian financial system
Keywords: Ekonomika; NILLTPFN; FKTK; Finanšu izlūkošanas dienests; bankas