Izmērītais laiks un telpa - Kivle, Ineta (LU Akadēmiskais apgāds, 2022)
Grāmatā “Izmērītais laiks un telpa”, kas nu jau ir otrais Latvijas Universitātes Akadēmiskās bibliotēkas Starpnozaru pētniecības centra zinātnisko rakstu krājums sērijā phronesis, praxis, paideia, kopīgā diskusijā savus viedokļus pauž filosofi un filologi. Kā tiek mērīta telpa un laiks? Kā veidojas saikne starp subjektīvo un objektīvo laiku, starp objektīvi izmērāmo trīs dimensiju telpu un subjektīvo telpuztveri? Kā laiku un telpu iespējams attēlot uz papīra lapas vai datora ekrānā? Šie jautājumi aptver atšķirīgas zinātņu un mākslas jomas, un vienas nozares atbildes veido saikni ar citām. Grāmata ir salikums, kurā katrs fragments atklāj kaut ko nozīmīgu par telplaicisko plūdumu un mērvienību skalām, kurās lietas tiek mērītas saskaņā ar to izkārtojumu un plūdumu – gan objektīvi mērāmu, gan subjektivitātē konstituētu.
Keywords: Research Subject Categories::SOCIAL SCIENCES; filozofija; latviešu valoda; rakstniecība; kalendārniecība; Livonija; Research Subject Categories::HUMANITIES and RELIGION::Languages and linguistics::Linguistic subjects