Pagaidu tiesas aizsardzības līdzekļi administratīvajā procesā. - Valtere, Ginta (Latvijas Universitāte, 2013)
Maģistra darbā „Pagaidu tiesas aizsardzības līdzekļi administratīvajā procesā” autore pēta, kā iespējams efektivizēt pagaidu tiesas aizsardzības līdzekļu piemērošanu. Darbā secināts, ka lietās, kurās iestāde atteikusies izsniegt personai tās lūgto informāciju, pamatotāk vispirms vērtēt subjektīvo kritēriju, kā arī tas, ka tiesnesim nav pamata atteikties izskatīt lūgumu par morālā vai personiskā kaitējuma vai mantisko zaudējumu atlīdzinājuma piemērošanu pagaidu aizsardzības kārtībā, vienlaikus atzīstot, ka atsevišķās situācijās šāda lūguma apmierināšana ir praktiski neiespējama. Autore sniedz vairākus ieteikumus pagaidu tiesas aizsardzības administratīvajā procesā tiesiskā regulējuma uzlabošanai. Maģistra darbs sastāv no ievada 3 nodaļām un 12 apakšnodaļām, kopsavilkuma, anotācijām un izmantotās literatūras un juridisko aktu saraksta.

The author of this paper „Provisional judicial remedies in the administrative process” researches how to improve applying of the provisional injunctions. The author analyzes, how to adjudicate submission about provisional injunction in the matters where public institution refuses to five information. The author looks at many important points in understanding the nature or provisional remedies – is it possible to receive compensation and concludes that it is possible to receive compensation about pecuniary damages. The author concludes that it would be necessary to make some changes within the normative regulations. This paper consists of an introduction, three chapters, twelve subchapters, summary, annotation and an index of referenced literature.
Provisional judicial remedies in the administrative process
Keywords: Juridiskā zinātne