Riska novērtēšana iekšējā audita procesu posmos - Peslaru, Valentīna (Latvijas Universitāte, 2008)
Diplomdarba risināšanai izvirzītā problēma ir aktuāla, jo ir saistīta ar iekšējā audita trūkumu: netiek veikts pietiekoši objektīvs iekšējās kontroles sistēmas novērtējums. Diplomdarba mērķis ir izpētot iekšējā audita procedūru Latvijas valsts pārvaldes iestādēs un novērtējot riska novērtēšanas metodes, izstrādāt ieteikumus tās pilnveidošanai. Darba struktūra ir veidota no trīs nodaļām. Izstrādāta riska novērtēšanas metode, kuru var pielietot praksē. Novērtējums tiek veikts pietiekoši precīzi un objektīvi un tiek pamatots ar ekonomikas teorijā pielietotām kvantitatīvām metodēm un vairāku ekspertu vērtējumiem. Svarīgākie informācijas avoti: iekšzemes un ārzemes iekšējā audita literatūra, literatūra par riska novērtēšanas metodēm, interneta resursi, kā arī kvalifikācijas celšanas laikā apmeklēto kursu un semināru nepublicētie materiāli.

The problem, which is chosen for solving in the current diploma paper, is topical due to its connection with one of the gaps of internal audit: at the moment assessment of the system of internal control is not sufficiently objective. The goal of the diploma paper is by research of internal audit procedure in State administration institutions of Latvia, to work out recommendations for its improvement. The structure of the diploma paper comprises of three chapters. A method of risk assessment is worked out, which can be practically applied. Assessment is being performed sufficiently objectively and precisely and is supported by quantitative methods applied in economic theory with a number of expert evaluations. The most important sources of information: inland and foreign literature on internal audit, literature on risk assessment methods, internet sources, as well as unpublished materials of courses and seminars attended during training on improvement of professional skills.
Bakalaura darbs
Keywords: Ekonomika