Intertekstualitāte S. Meieres romānā "Krēsla" - Siliņa, Rainelda (Latvijas Universitāte, 2013)
Šis bakalaura darbs ir veltīts intertekstuālo elementu izpētei sižeta uzbūvē Stefānijas Meieres romānā Krēsla, Viljama Šekspīra lugā Romeo un Džuljeta un Džeinas Ostinas romānā Lepnums un Aizspriedumi. Šī pētījuma mērķis ir atrast un norādīt līdzības un atšķirības intertekstuālos sižeta elementos, S. Meieres romānā Krēsla. Tam tika izmantoti apkopotie teorētiskie materiāli par intertekstualitāti un sižeta elementiem. Galvenais secinājums ir tāds - lai gan darbi ir rakstīti dažādos periodos tiem ir daudz kopīgu intertekstuālu iezīmju sižeta uzbūvē. Atslēgvārdi: vampīru stāsti, intertekstualitāte, sižeta uzbūve, romāns Krēsla, Stefānija Meiere, Romeo un Džuljeta, Lepnums un Aizspriedumi.

This Bachelor Thesis is devoted to the investigation of intertextual plot elements in Stephenie Meyer’s novel Twilight, William Shakespeare’s Romeo and Juliet and Jane Austen’s novel Pride and Prejudice. The purpose of this research paper is to find and point out intertextual plot elements in S. Meyer’s novel ‘Twilight’ with the use of the theoretical materials on intertextuality and plot elements that have been gathered in order to do the analysis. In the end the main conclusion is that even though the works have been written in different periods they have many common intertextual plot elements. Key words: vampire stories, intertextuality, plot elements, Twilight, S. Meyer, Romeo and Juliet, Pride and Prejudice.
Intertextuality in S. Meyer's Novel "Twilight"
Keywords: Valodniecība