Izmaiņas grāmatvedības reglamentējošo prasību piemērošanā pēc jaunā “Grāmatvedības likuma” ieviešanas un grāmatvedības normatīvā regulējuma novērtējums un pilnveidošanas iespējas - Lavrenova, Olīvija (Latvijas Universitāte, 2022)
Dinamiski mainīgā vidē grāmatvedībai jābūt maksimāli efektīvai, produktīvai un uzticamai, kas arī prasa aktualizētu normatīvo regulējumu. Tādēļ ar 2022.gada 1. janvāri stājas spēkā jaunais “Grāmatvedības likums”, ko autore novērtē vai tas atbilst mūsdienu prasībām. Pētījuma mērķis - Izpētot Latvijas Republikas reglamentējošo prasību piemērošanu pēc jaunā "Grāmatvedības likuma" ieviešanas un Latvijas grāmatvedības normatīvo regulējumu kopumā, identificēt trūkumus, novērtēt attīstības iespējas un izstrādāt atbilstošos priekšlikumus LR normatīvā regulējuma pilnveidošanai. Pamatojoties uz pētījuma rezultātiem tika identificēti trūkumi un izstrādāti priekšlikumi, lai atvieglotu un ievestu iespējamo Latvijas grāmatvedības sistēmas uzlabošanu.

In a dynamically changing environment, accounting must be as efficient, constructive and reliable as possible, which also requires an up-to-date regulatory framework. Therefore, the author examines whether the new “Accounting Law”, which entered into force on January 1, 2022, meets current requirements. The aim of the research is to investigate the application of the regulatory requirements of the Republic of Latvia after the implementation of the new "Accounting Law" and the Latvian accounting regulation in general, in order to identify, assess improvement possibilities and develop relevant propositions for enhancing the regulatory framework of the Republic of Latvia. Based on the results of the research, limitations were outlined and propositions were developed which would facilitate and implement possible improvements to the Latvian accounting system.
Changes in the application of accounting regulatory requirements after the implementation of the new "Accounting Law", assessment and improvement possibilities of the accounting regulatory framework
Keywords: Ekonomika un uzņēmējdarbība; Grāmatvedība; Grāmatvedības likums; Grāmatvedības normatīvais regulējums; Accounting; Accounting Law