Darba vides risku novērtējums - Stepanoviča, Anda (Latvijas Universitāte, 2013)
Maģistra darbā „Darba vides risku novērtējums” pētīti darba vides riska faktori kādi pastāv darba vidē, kādas risku novērtēšanas metodes iespējams izmantot un kā veikt šo risku novērtējumu. Maģistra darba mērķa sasniegšanai izvirzītie uzdevumi: izpētīt kādi darba vides riska faktori aktuāli pārtikas ražošanas uzņēmumiem, izpētīt kādas metodes iespējams izmantot risku novērtēšanā un analizēt risku izvērtēšanas metožu izmantošanas iespējas uzņēmumā X. Darbā lietotas šādas metodes: nodarbināto aptauja, Somijas piecu baļļu matrica, Risku novērtēšanas 5 soļu metode. Darba nobeigumā apkopoti autora secinājumi un sniegti priekšlikumi uzņēmuma vadībai par darba vides risku izvērtēšanas sistēmas uzlabošanu uzņēmumā. Maģistra darbs sastāv no 93.lpp., 29.tabulām, 6.attēliem, 10. pielikumiem. Atslēgvārdi: darba vides riski, risku faktori, risku novērtējums.

Master’s thesis „ Risk assessment at work” examines the hazards which exist in the work environment, which a risk assessment methods can be used, and how to perform this risk assessment. Master's thesis achieve the tasks set forth: to explore what the hazards sight of food manufacturing companies to explore the methods to be used in risk assessment and analysis of risk assessment in the food processing company X. At master’s thesis used the following methods: a survey of employees, the Finnish five-point matrix, 5-step risk assessment method. The summary of the author summarizes the conclusions and proposals for the management about the risk assessment system improvement areas and possibilities at food processing company. Master's thesis consists of 93 pages, 29 tables, 6 figures and 10 annexes. Keywords: risk assessment at work, risk factors, risk assessment.
Risk assessment at work
Keywords: Vadībzinātne