Olimpiskā kustība Japānā 20. un 21. gadsimtā - Vasiļjeva, Sofija (Latvijas Universitāte, 2017)
Bakalaura darba „Olimpiskā kustība Japānā 20. un 21. gadsimtā” mērķis bija noskaidrot, kā olimpiskās spēles, rīkotās Japānā, ietekmēja sportu un valsti kopumā, kā arī uzzināt par olimpisma veidošanu Japānā. Japānas olimpiskā kustība sākas ar Kanō Džigorō darbību Starptautiskajā Olimpiskajā komitejā 1909. gadā. Pirmās Japānā plānotas Olimpiskās spēles 1940. gadā tika atceltas, dēļ Japānas karadarbības Ķīnā. Tomēr pēc Otra pasaules kara Japāna ieguva iespēju rīkot 1964. gada Olimpiskās spēles, kas palīdzēja japāņiem iegūt „miermīlīgā internacionālista” statusu un kopumā sekmīgi uzlaboja Tokijas un Japānas imidžu. Tagad ir plānotas 2020. gada Olimpiskās spēles, kuru ietvarā japāņi cer uzlabot savu paslābināto ekonomiku. Darbs sastāv no 3 nodaļām. Darbs ir rakstīts latviešu valodā, sastāv no 36 lappusēm un viena pielikuma.

Bachelor thesis’ " Olympic Movement in Japan in the 20th and 21st Century" goal was to find out how the Olympic Games, held in Japan, influenced by sport and country as a whole, as well as to learn about Olympism movement in Japan. Japanese Olympic movement starts with Kanō Jigorō activities in the International Olympic Committee in 1909. First Olympic Games for Japan was planned in 1940, but it was canceled because of the war the Sino-Japanese war. However, after the Second World War, Japan was given a chance to host the 1964 Olympics, which helped the Japanese get "peaceful internationalist" statuss and generally successfully improved the Tokyo and Japan's image. It is now planned for the 2020 Olympic Games, which have in the Japanese hopes to improve its weakened economy. The work consists of 3 chapters. The work is written in Latvian, it consists of 36 pages and one annex.
Olympic Movement in Japan in the 20th and 21st Century
Keywords: Āzijas studijas; Olimpiskās spēles; sports; Japāna; sabiedrība