Pašvadības prasmju veicināšana matemātikas stundās sākumskolā - Tjarve, Sintija (Latvijas Universitāte, 2021)
Darba autore: Sintija Tjarve Darba veids: Bakalaura darbs Darba nosaukums: Pašvadības prasmju veicināšana matemātikas stundās sākumskolā. Darba zinātniskā vadītāja: doc., Dr paed., Mg. Hist. Staņislava Marsone Darba mērķis: Teorētiski analizēt un praktiski izpētīt pašvadības prasmju veicināšanas iespējas matemātikas stundās sākumskolā. Darbā ir izvirzīta hipotēze: Sākumskolas skolēna pašvadības prasmes matemātikas stundās tiks veicinātas, ja: 1.Skolotājs sasaista skolēnu mācīšanās vajadzības un intereses ar matemātikas mācību stundas saturu. 2.Plānojot matemātikas mācību stundas saturu, skolotājs mērķtiecīgi izmanto pāsvadītās mācīšanās elementus. Pētījuma darba lapaspušu skaits: 58 Bibliogrāfiskā saraksta vienību skaits: 32 Pielikumu skaits: 6 Atslēgas vārdi: Caurviju prasmes, pašvadīta mācīšanās, sākumskola, matemātika, veicināšana.

Author of the work: Sintija Tjarve Type of work: Bachelor degree Title of the work: Self-management skill encouragement in mathematics lessons in primary school. The scientific research supervisor: doc., Dr paed., Mg. Hist. Staņislava Marsone Purpose of the research: To theoretically analyse and practically research the possibilities of self-management skill encouragement in mathematics lessons in primary school. The hypothesis raised in the research: Primary school pupil self-management skills in mathematics lessons will be encouraged if: 1.Teacher connects the learning needs and interests of the students with the content of the math lesson. 2.When planning the content of a mathematics lesson, the teacher purposefully uses the elements of post-guided learning. Number of pages: 58 Number of items in the bibliographic list: 32 Number of attachments: 6 Key words: Cross-cutting skills, self-directed learning, pre-school, math, encouragement.
Promotion of skills of the local municipality in mathematics in primary school
Keywords: Skolas pedagoģija; caurviju prasmes; pašvadīta mācīšanās; sākumskola; matemātika; veicināšana