Gleznu, mākslas priekšmetu un gleznošanas piederumu veikala- izstāžu galerijas izveide - Studente, Vita (Latvijas Universitāte, 2022)
Maģistra darba mērķis ir paplašināt ar mākslu saistītu aktivitāšu piedāvājumu Jelgavas pilsētā, tādējādi veicinot Jelgavas iedzīvotāju interesi par mākslu. Lai sasniegtu izvirzīto mērķi, maģistra darba ietvaros veikta ar mākslu saistītās esošās situācijas analīze Jelgavā un Rīgā, veikta empīrisko datu vākšana, lai noskaidrotu Jelgavas iedzīvotāju attieksmi un interesi par mākslu. Rezultātā tika noteikta pamatproblēma, kas saistīta ar Jelgavas iedzīvotāju zemo aktivitāti ar mākslu saistītos pasākumos, t.i. mākslas iespēju daudzveidības trūkums Jelgavas pilsētā un projekta vispārējais mērķis - palielināt mākslas iespēju daudzveidību Jelgavas pilsētā. Pēc iegūto rezultātu apstrādes, tika izvirzīta konkrētā risināmā problēma – Jelgavas iedzīvotājiem ir nepietiekams ar mākslu saistītu aktivitāšu piedāvājums. Konkrētās problēmas risināšanai izvirzītas trīs alternatīvas. Pamatojoties uz noteikto konkrēto problēmu, tika izvirzīts projekta konkrētais mērķis – nodrošināt Jelgavas iedzīvotājiem ar mākslu saistīto aktivitāšu piedāvājuma paplašināšanu vismaz par vienu jaunu iespēju 2024. gada 1.janvārim. Pēc izvirzīto alternatīvu izvērtēšanas, izdevīgākajai alternatīvai - Gleznu, mākslas priekšmetu un gleznošanas piederumu veikala - izstāžu galerijas izveide, - izstrādāta projekta rokasgrāmata. Atslēgas vārdi: projektu vadīšana, projekta rokasgrāmata, māksla, Jelgava

The aim of the master's thesis is to expand the offer of art-related activities in the city of Jelgava, thus promoting the interest of Jelgava residents in art. In order to achieve the set goal, an analysis of the current situation related to art in Jelgava and Riga was performed within the framework of the master's thesis, and empirical data were collected to find out the attitude and interest of Jelgava residents in art. As a result, the main problem related to the low activity of Jelgava residents in art-related events was identified, namely the lack of diversity of art opportunities in Jelgava and the overall goal of the project - to increase the diversity of art opportunities in Jelgava. After processing the obtained results, the specific problem to be solved was raised - the residents of Jelgava have an insufficient offer of art-related activities. Three alternatives have been put forward to address this issue. Based on the identified specific problem, the specific goal of the project was set - to provide the residents of Jelgava with an expansion of the offer of art-related activities by at least one new opportunity by January 1, 2024. After evaluating the proposed alternatives, a project manual has been developed for the most advantageous alternative - creation of a painting, art object and painting accessory shop- exhibition gallery Keywords: project management, project hand-book, art, Jelgava
Creation of a painting, art object and painting accessory shop-exhibition gallery
Keywords: Vadībzinātne; projektu vadīšana; projekta rokasgrāmata; māksla; Jelgava