Latvijas komercbanku maksājumu karšu tirgus analīze - Birkava, Sanita (Latvijas Universitāte, 2007)
Diplomdarba mērķis ir uz Latvijas komercbanku maksājumu karšu datu analīzes pamata izstrādāt priekšlikumus maksājumu karšu apjoma palielināšanai. Latvijas maksājumu karšu skaits uz vienu iedzīvotāju palielinās ar katru gadu, vislielākais kāpums novērojams 2006. gadā, kad uz vienu iedzīvotāju ir 0.91 maksājumu kartes. Jaunu maksājumu karšu lietotāju iesaistīšana saistāma ar tirgus dalībnieku izglītošanu, ne vien par piedāvātajiem produktiem un to daudzveidību, bet arī par drošības pasākumiem un priekšrocībām, kas saistītas ar pāreju uz bezskaidras naudas norēķiniem. Tāpat jāsekmē maksājumu karšu pieņemšanas tīkla attīstība visā Latvijas teritorijā, īpaši lauku rajonos.

The aim of diploma paper is based on Latvian commercial bank payment card data analysis to create proposal to increase amount of payment card usage. Quantity of Latvian payment cards to one inhabitant increases every year. The biggest increase was in year 2006, and when to one resident it was 0.91. Involvement of the new payment cards users connected with market participators education about products offers and variety, also security arrangements and advantages that related with transition to the payments by cash.
Market analysis of Latvian commercial bank payment cadrs
Keywords: Finanšu menedžments