Anglicismi modernajā franču valodā un spāņu pussalas valodā, analizēti balstoties uz dzeltenās preses žurnāliem - Iļjina, Jeļizaveta (Latvijas Universitāte, 2015)
Šī darba mērķis ir izpētīt anglicismus modernajā franču un spāņu pussalas valodā, lai pārbaudīt izvirzīto hipotēzi: angļu valodas ietekme spāņu un franču valodā ir vienāda un vienlīdzīgi spēcīga. Lai realizētu iepriekš minēto pētījumu, sākotnēji ir nepieciešams veikt leksikas analīzi dzeltenās preses žurnālos, kas tiek izdoti abās valstīs. Otrkārt, veikt apkopoto franču un spāņu anglicismu salīdzināmo analīzi. Pēc salīdzināmās analīzes veikšanas, darba hipotēze tika apgāzta, jo franču un spāņu anglicismi, kas tika atrasti dzeltenajā presē, atškirās daudzajos aspektos.

The objective of the presented research is a study of the Anglicisms in contemporary French and contemporary peninsular Spanish, aimed verify the validity of the formulated hypothesis: English language influences Spanish and French in the same way and with the same force. To accomplish the above mentioned study, first of all is necessary to make vocabulary analysis of the tabloid magazines written in both languages. Second step is making a comparative analysis of the found French and Spanish Anglicisms. As a result of the comparative analysis of the Anglicisms, the hypothesis has been refuted, as the French and Spanish Anglicisms found in the analyzed tabloid magazines differ in many aspects.
The anglicisms in contemporary french and in contemporary peninsular spanish based on the analysis of tabloid magazines
Keywords: Valodniecība; lingvistiskais kontakts; anglicisms; salīdzināmā analīze; franču valoda; spāņu valoda