Gaļas liellopu uzņēmuma SIA “Airene” finanšu darbības analīze un pilnveidošanas iespēja - Šmīdriņa, Paula (Latvijas Universitāte, 2021)
Bakalaura darba tēma ir “Gaļas liellopu uzņēmuma SIA “Airene” finanšu darbības analīze un pilnveidošanas iespējas”. Bakalaura darba mērķis ir, pamatojoties uz finanšu analīzes teorētiskajiem aspektiem, veikt gaļas liellopu uzņēmuma SIA “Airene” finanšu darbības analīzi. Izanalizēt Eiropas Savienības ELFLA projekta un Eiropas Komisijas stratēģijas “No lauka līdz galdam” realizāciju. Izstrādāt secinājumus un veikt priekšlikumus uzņēmuma pilnveidošanai. Pēc projekta izpētes darba autore secina, ka pēc ELFLA projekta realizācijas palielināsies lopu krājumi bilancē, to atdeve, kā arī uzlabosies finanšu rādītāji – palielināsies mainīgās izmaksas pieaugot ražošanas apjomiem, pastāvīgās izmaksas paliks nemainīgas pieaugot ražošanas apjomiem. Atslēgvārdi: finanšu analīze, finanšu rādītāji, lauksaimniecība, ELFLA, projekts, EK stratēģija.

The topic of the bachelor's thesis is "Analysis of the financial activity of the beef cattle company SIA “Airene” and opportunities for improvement". The aim of the bachelor's thesis is, based on the theoretical aspects of financial analysis, to perform an analysis of the financial activities of the beef cattle company SIA "Airene". To analyze the implementation of the European Union EAFRD project and the European Commission's strategy "From field to table". To develop conclusions and make proposals for the improvement of the company. After the research of the project, the author concludes that after the implementation of the EAFRD project, livestock stocks in the balance sheet, their return will increase, as well as financial indicators will improve - variable costs will increase as production volumes increase, fixed costs will remain the same as production volumes increase. Keywords: financial analysis, financial indicators, agriculture, EAFRD, project, EC strategy.
Analysis of the financial activity of the beef cattle company SIA "Airene"
Keywords: Ekonomika; Finanšu analīze; Finanšu rādītāji; Lauksaimniecība; ELFLA projekts; EK stratēģija