Zemkopības teritoriju uzskaites sistēmas izveide - Ķelpis, Mārtiņš (Latvijas Universitāte, 2016)
Šis darbs apraksta darba autora, Mārtiņa Ķelpja izstrādāto graudaugu un zālāju audzējošo lauksaimniecību lauku uzskaites un lauku ražīguma uzlabošanas sistēmu. Uzskaites sistēma izstrādāta pēc Latvijas lauksaimniecības sektora, tā nepieciešamību, problēmu un to esošo un potenciālo risinājumu izpētes un analīzes. Sistēma optimizē lauku uzskaiti un vēsturisko datu glabāšanu, paaugstinot ražības efektivitāti, piedāvā detalizētu un precīzu meteoroloģisko informāciju, piedāvā lauku apsaimniekošanas vēsturisko datu pārraudzību un tikko novāktās ražas uzskaiti un statistiku. Papildus, sistēma brīdina par potenciāliem draudiem sliktu laika apstākļu dēļ. Sistēmas izstrādē izmantotas jaunākās Microsoft tehnoloģijas, kā arī GoogleMaps tīmekļa karšu servisa, tehnoloģiju un citu sīklietotņu integrācija.

This paper deccribes an agriculture land registry and monitoring system, developed by the author, Mārtiņš Ķelpis, which would also increase the productivity and efficiency of farming operations for cereal and grassland farmers. Registry and monitoring software is developed after a research and analysis of Latvian agriculture sector, its necessities, problems, and current and potential problem solutions. The software optimizes agriculture land monitoring, thus increasing operational productivity. It offers detailed and precise meteorological data, offers historical farming and land management data monitoring and the current harvest registry and statistics. Additionally, the program warns about potential threats due to bad weather conditions. The software is developed using the newest Microsoft technologies, as well as GoogleMaps web mapping and other web service integration.
Agriculture area tracking system
Keywords: Datorzinātne; lauksaimniecība; lauku uzskaite; uzskaites sistēma; ražīgums; produktivitāte