Plaģiātisma noteikšana lekciju kursa "Tīmekļa tehnoloģijas I" mājas darbos - Knospiņa, Evita (Latvijas Universitāte, 2014)
Par plaģiātu tiek uzskatīta cita autora darba vai tā daļas uzdošanu par savu, nenorādot oriģinālo autoru. Mūsdienās šī problēma ir aktuāla arī universitāšu programmēšanas kursos. Maģistra darba ietvaros uzmanība pievērsta plaģiātu meklēšanai lekciju kursa „Tīmekļa tehnoloģijas I” mājas darbos, kuri izstrādāti, izmantojot HTML un CSS. Darbā apskatīti šobrīd pieejamie pētījumi plaģiātu un klonēta koda meklēšanai HTML un CSS failos. Veikta anonimizētu mājas darbu analīze ar DuMP3 un WinMerge rīkiem, lai noteiktu to efektivitāti un definētu līdzīgu HTML un CSS failu meklēšanas problemātiku. Pieejamo avotu un mājas darbu risinājumu analīzes rezultātā definētas prasības rīkam, kurš varētu tikt izmantots, meklējot plaģiātus lekciju kursa „Tīmekļa tehnoloģijas I” mājas darbos. Atslēgvārdi: Plaģiātisms, tīmekļa tehnoloģijas, mājas darbi

„Plagiarism Detection in "Web Technologies I" Study Course Assignements”. Plagiarism is an act of using the work done by another person without giving any reference to origin. Nowadays this problem is actual also within programming courses in universities. Within scope of master thesis, solutions for plagiarism detection in „Web Technologies I” study course assignments are looked for. Literature review have been done in order to see current situation in plagiarism detection field for HTML and CSS files. Homework assignments have been analyzed by DuMP3 and WinMerge tools to see their efficiency and to define problemacy of similarity detection in HTML and CSS files. Based on literature and homework assignment analysis, requirements for plagiarism detection tool have been defined. Keywords: Plagiarism, web technologies, home work assignments
Plagiarism Detection in "Web Technologies I" Study Course Assignements
Keywords: Datorzinātne