Speciālo ekonomisko zonu izveides saimnieciskā nozīme Larvijas Republikas teritorijā - Solovjova, Natālija (Latvijas Universitāte, 2024)
Bakalaura darba tēma ir „ Speciālo ekonomisko zonu izveides saimnieciskā nozīme Latvijas Republikas teritorijā”. Bakalaura darba mērķis ir brīvo ekonomisko zonu analīze, Latvijas speciālo ekonomisko zonu kontekstā, lai noskaidrotu zonu lomu reģiona rādītāju, attīstību un nākotnes perspektīvu veidošanā. Pētījuma objekts ir Latvijas speciālās ekonomiskās zonas. Darba tika izmantotas sekojošas metodes: teorētiskie materiāli, statistikas datu analīze, ekspertu intervija, neformālā aptauja. Bakalura darbs sastāv no trīs daļām. Darbā aprakstīts brīvās ekonomiskās zonas jēdziens to veidi un klasifikācija; analizēti Latvijas SEZ statistikas dati un analizē pētījumu, balstoties uz SEZ un uzņēmuma pārstāvju, ekspertu intervijām; analizē intervijas laikā saņemtās atbildes, pamatojoties uz darba analītisko daļu, analīze aptaujā saņemtas atbildes no Latvijas SEZ stradajušiem uzņēmumu pārstāvjiem. Darba apjoms ir 68 lapas, tai skaitā 14 attēli un 3 tabulas. Atslēgvārdi: brīvā ekonomiskā zona, speciālā ekonomiskā zona.

The topic of the bachelor's thesis is "Economic significance of the establishment of special economic zones in the territory of the Republic of Latvia". The aim of the bachelor's thesis is the analysis of free economic zones in the context of special economic zones in Latvia, in order to clarify the role of zones in shaping the region's indicators, development and future prospects. The object of the study is the special economic zones of Latvia. The following methods were used in the work: theoretical materials, statistical data analysis, expert interview. The bachelor thesis consists of three parts. The work describes the concept of free economic zone, their types and classification; statistical data of the Latvian SEZ are analyzed and research is analyzed based on the interviews of SEZ and company representatives, experts; analyzes the answers received during the interview, based on the analytical part of the work, the analysis of the answers received from the representatives of companies operating in the Latvian SEZ. The volume of the work is 69 pages, including 14 pictures and 3 tables. Keywords: free economic zone, special economic zone.
Economic Significance of the Creation of Special Economic Zones in Territory of the Republic of Latvia
Keywords: Ekonomika un uzņēmējdarbība; brīvā ekonomiskā zona; speciālā ekonomiska zona; saimnieciskā nozīme; reģioni