Ienākuma nodokli Latvijā un Eiropas Savienībā - Plaude, Zinta (Latvijas Universitāte, 2007)
Diplomdarba nosaukums ir “ Ienākuma nodokļi Latvijā un Eiropas Savienībā“. Darba apjoms ir 65 lapas un tās satur 6 tabulas, 16 attēli. Darba mērķis ir, analizējot ienākuma nodokļa noteikšanas kārtību Latvijā un Eiropas Savienībā, noteikt tā pilnveidošanas iespējas un iesniegt konkrētus priekšlikumus. Atklāt nepilnības un analizēt trūkumus. Diplomdarbs sastāv no četrām nodaļām. Pirmajā daļā tiek apskatīta ienākumu nodokļu attīstības vēsture. Darba otrajā daļā ir aprakstīta nodokļu būtība, veidi un funkcijas Latvijas Republikā. Trešā daļā ir Latvijas ienākuma nodokļu analīze, izteikti dažāda veida piemēri un aprēķini. Savukārt ceturtajā daļā tiek apskatīta nodokļu sistēma Eiropas Savienībā. Diplomdarbā gūtās atziņas, veiktie pētījumi tiek apkopoti secinājumos. Autors ir izteicis priekšlikumus, pamatojoties uz gūtajām atziņām. Diplomdarbs izstrādāts pamatojoties uz speciālo literatūru, statistikas datu vispārējo analīzi un publikācijām presē, kā arī uz Latvijas Republikas likumiem un citiem normatīvajiem dokumentiem. Diplomdarba izstrādāšanai autore izmantojusi 29 literatūras avotus.

The title of the final diploma is “Income taxes in Latvia and European Union.” Final diploma consists of 65 pages with 6 tables and 16 pictures. Objective of this final diploma is to explore income tax order determination in Latvia and European Union, determining possible improvements, giving specific suggestions, examining imperfections and analyzing necessities. This final diploma consists of four chapters. The first chapter views history of income tax development. The second chapter explains tax types, entity and functions in the Republic of Latvia. The third chapter examines Latvia’s income tax analysis, including different kinds of examples and calculus. And the fourth chapter reviews tax systems throughout the European Union. The final diploma codifies achieved acknowledgement and accomplished exploration. Based on achieved acknowledgement the author gives suggestions. The final diploma is written based on specific literature, overall statistical analysis, press publication, tax law of the Republic of Latvia and other normative documents. This final diploma used references information from… literature sources. These references helped to illustrate income taxes in Latvia and European Union for this final diploma.
Income Tax in Latvia and European Union
Keywords: Ekonomika