Senioru tūrisms Vidzemē - Gedzuns, Reinis (Latvijas Universitāte, 2013)
Seniora vecumam ir liela ietekme uz iespējām un vēlmi piedalīties atpūtas aktivitātēs. Faktori, kas ietekmē senioru izvēli par labu ceļojumam, ir izmaksas ko seniors ir gatavs uzņemties, attālums līdz ceļojuma vietai un laika resursi, drošība, citu ceļojuma biedru klātbūtne u.c.. Taču seniori ir atsaucīga mērķauditorija, plānojot dažādu dabas un kultūras objektu tūrisma apmeklējumus – tas ne vienmēr tiek ņemts vērā. Darba mērķis ir noskaidrot senioru tūrisma īpatnības Vidzemes reģionā, ņemot vērā Latvijas un Eiropas pieredzi. Seniori Latvijā kā iespēju vērot, iepazīt un baudīt skaistas, daudzveidīgas un relatīvi neskartas dabas harmoniju, kā arī paplašināt savu izpratni par vidi, kurā mēs dzīvojam, uzskata par pašu svarīgāko ceļojuma galamērķa piesaistes faktoru. Atslēgas vārdi: Senioru tūrisms, tūrisms Vidzemē, senioru tūrisms Eiropā, senioru tūrisms Latvijā, tūristu motivācija, tūristus kavējošie faktori

Senior age has a major impact on the ability and willingness to participate in recreational activities of a senior. Key factors that must be investigated are travel costs that seniors are willing to take, the distance to travel, time resources, security, other travel companion presence, etc. But seniors are a receptive audience, when planning various natural and cultural attractions of tourist visits, which are not always taken into account. The goal of bachelor’s work is to find out the characteristics of senior tourists in Vidzeme region, in the light of the Latvian and European experience. Seniors in Latvia rate a chance to watch, get to know and enjoy the beautiful, diverse and relatively intact natural harmony, as well as to broaden understanding of the environment in which we live as the most important travel destination attraction factors. Key words: Senior tourism, tourism, tourism in Vidzeme, Senior tourism in Europe, senior tourism in Latvia, tourist motivation
Senior tourism in Vidzeme
Keywords: Ģeogrāfija