Kapa un līķa apgānīšana - Zaķe, Anda (Latvijas Universitāte, 2011)
Lai izstrādātu bakalaura darbu, autore ir veikusi pētījumu par kapa un līķa apgānīšanu. Darba mērķis bija ispētīt esošo likuma regulējumu Latvijā un salīdzināt to ar spēkā esošo citās valstīs (dažādās Eiropas Savienības valstīs, Krievijā un Amerikas Savienotajās valstīs). Salīdzinājums ir veikts arī ar to regulējumu, kas bija spēkā pirms Krimināllikuma. Bakalaura darbs sastāv no ievada un trim nodaļām, kuru saturs ir sekojošs: 1. regulējuma vēsturiskais apskats, kas bija spēkā Latvijas teritorijā laika periodā no 20. gs. sākuma līdz mūsdienām; 2. noziedzīgā nodarījuma sastāva analīze, papildus analizējot arī tiesu praksi; 3. citu valstu regulējuma apskats. Otrās nodaļas ietvaros ir analizēti devuņi tiesas spriedumi par kapa un līķa apgānīšanu. Kā galvenais uzdevums tika izvirzīts analizēt būtisko katrā noziedzīgā nodarījumā, ko izskata tiesas procesā. Tika veikta arī soda sankcijas analīze. Bakalaura darbs sastāv no 56 lpp. un tam pievienoti četri pielikumi.

To formulte the bachelor thesis the author made research regarding desecreation of graves and corpses. The purpuse of the work was to investigate existing regulation in Latvia and to compare it with the one is used in other countries (e.g. several European Union Countries, Russia and the United States). Comparison is made also for the regulation that was valid in Latvia prior to Criminal law. The bachelor thesis cosist of introduction and three chapters. The content of chapters are: 1. historical overview regarding regulation in Latvia territory since beginning of 20th century till nowadays; 2. the legal analyses of the content of the criminal offence. Additionally jurisprudence is analysed; 3. overview regarding regulation in other countries. Under chapter two there are nine court decisions analysed regarding desecreation of graves and corpses. The main idea is to see the practical legal analyses made by the court under each separate process. Additionally the sanction analyse is made. The bachelor theses consist of 56 pages in total and there are added four addendums to it.
Desecration of Graves and Corpses
Keywords: Juridiskā zinātne