Sensoru datu vizualizācija un analīze mūzikā un sportā - Vimba, Reinis Ancis (Latvijas Universitāte, 2025)
“Sensoru datu vizualizācija un analīze mūzikā un sportā.” Bakalaura darba ietvaros tiks izstrādāta sistēma, lai veiktu datu vizualizāciju un analīzi mūzikā un sportā. Darbā aprakstītajā scenārijā dati saistībā ar kustību tiek ievākti no vijoles spēlētāja, kas izpilda skaņdarbu, kā arī sporta kamanām, kas veic braucienu trasē. Pēc datu ievākšanas tie tiek ielasīti sistēmā, lai tos apstrādātu. Izstrādātā sistēma attēlo datus izmantojot uztveramus datu vizualizācijas risinājumus, lai būtu iespējams veikt analīzi un gūt secinājumus par iespējamām optimizācijām sniegumā.

Within the scope of this work a system will be developed for visualizing and analyzing data in music and sport. In the work, motion data will be collected from a violin player performing a musical piece as well as from a sports sled during its run. After data collection, the data will be loaded into the developed system for analysis. The developed system will visualize this data using visualization solutions and let the user see where potential performance optimizations could be made.
Visualization and analysis of sensor data in music and sports
Keywords: Datorzinātne; Vizualizācija; Vijoļspēle; Sporta kamanas; Kamaniņu sports