Jelgavas Zinātniskās bibliotēkas informācijas sistēmas analīze un attīstība - Zariņa, Lāsma (Latvijas Universitāte, 2008)
Maģistra darbs „Jelgavas Zinātniskās bibliotēkas informācijas sistēmas analīze un attīstība” ir pētījums par informācijas sistēmu no tās izmantošanas aspekta. Pētniecības priekšplānā izvirzītas informācijas sistēmas komponentes – Jelgavas Zinātniskās bibliotēkas tīmekļa vietne un Jelgavas rajona kopkatalogs. Pētījuma problēma – lietotājiem ir nepietiekamas iemaņas JZB tīmekļa vietnes un kopkataloga izmantošanā. To pierāda arī maģistra darba ietvaros veiktais eksperiments. Tīmekļa vietni un kopkatalogu, kā pietiekami labi izstrādātus atzinuši gan bibliotēkas lietotāji, gan nozares eksperti, kas piedalījās aptaujā. Maģistra darba rezultātā noteiktas informācijas sistēmas attīstības iespējas no to izmantošanas aspekta, bibliotēkas lietotāju apmācības nepieciešamība un sabiedrisko attiecību uzlabošanas virzieni. Atslēgvārdi: Bibliotēku informācijas sistēmas, tīmekļa vietne, kopkatalogs, lietotājs

Master’s paper „ Analysis and Development of Jelgava Scientific Library's Information System ” is research about information system from the viewpoint of using it. In front of study are two components of information system – web page of Jelgava Scientific library and Union catalog of Jelgava region. Problem of research – users haven’t got enough knowledge to use web page and catalog. This problem demonstrates also experiment, used in this research. Experts of field and library users, who filled a questionnaire, declare web page and catalog as enough developed. As a result of Masters Paper, opportunities of development of information system, from the viewpoint of user, requiring of training of library users and directions on development of public relations, are defined. Keywords: Library information systems, web page, union catalog, user
Analysis and Development of Jelgava Scientific Library's Information System
Keywords: Komunikācijas zinātne