Teritoriālās kopienas veidošanās faktori Ķemeros - Mālers, Matīss (Latvijas Universitāte, 2011)
Darba pētāmais objekts ir iedzīvotāju kopienas Jūrmalas pilsētas apkaimē Ķemeros. Pētījumā tiek pētīti Ķemeru teritoriālās kopienas veidošanās faktori un savstarpējās attiecības telpā starp iedzīvotājiem, kā arī Ķemeru teritoriālās kopienas attīstības perspektīvas, tās traucējošos faktorus. Pētījums sastāv no četrām nodaļām un četrpadsmit apakšnodaļām, kurās tika raksturota izpētītā Ķemeru telpas struktūra, izpētītās iedzīvotāju sociālās saiknes un kustība, informācijas aprite starp iedzīvotājiem. Pētījumā tika noteiktas barjeras starp kopienas grupām, kuras veidojas teritorijā. Pētījums tiek veikts ar iedzīvotāju intervēšanas metodi, datu apstrādes metodi un ĢIS metodēm informācijas vizualizācijai. Bakalaura darba mērķis ir izvērtēt kopienu veidojošos faktorus, un raksturot Ķemeru teritoriālās kopienas veidošanās iezīmes. Atslēgvārdi – Teritoriālā kopiena, sociālā telpa, social saiknes, kopienas attīstības faktori.

The research object is the communities of inhabitants in Jurmala’s neighbourhood Ķemeri. During this study I am researching the forming factors of Ķemeri territorial community, the mutual relations among inhabitants and Ķemeri territorial community development perspectives including the factors which are obstructing them. Research consists of four chapters and fourteen subdivisions, in which the researched Ķemeri spatial structure, the researched inhabitants social nexus and movement and the information flow among inhabitants are described. Obstacles between community groups, who form in territory have been examinated in research. Research have been made with interview method and GIS methods to visualizate acquariated information. The aim of the research is to appraise community formative agents and to characterize Ķemeri spatial community formative blazes. Keywords – Spatial community, social space, social nexus, community development agents.
Territorial community development factors in Kemeri
Keywords: Ģeogrāfija