Radošā rotaļa 5-6 gadu vecu bērnu sociālo prasmju attīstības veicinātāja pirmsskolas izglītības iestādē - Morozova, Ludmila (Latvijas Universitāte, 2014)
Darba nosaukums: Radošā rotaļa 5 ‒ 6 gadus vecu bērnu sociālo prasmju attīstības veicinātāja pirmsskolas izglītības iestādē. Darba autors: Ludmila Morozova. Darba zin.vad: Doc.Dr.paed. R.Vīgante. Darba saturs: 71 lpp., 25 attēli, 5 tabulas, 50 lit. avoti. Pētījuma mērķis: izzināt radošas rotaļas iespējas 5-6 g. vecu bērnu sociālo prasmju attīstības sekmēšanā pirmsskolas izglītības iestādē. Darbs sastāv no 4 nodaļām. Teorētiska daļa balstās uz R. Andersones, D. Dzinteres, I. Stangaines, I. Likas, I. Pučures, D.Lieģenieces, I. Plotnieka, D. Elkoņina atziņām. Praktiskajā darba daļā tiek izzinātas radošas rotaļas iespējas bērnu sociālo prasmju veicināšanā pirmsskolā. Pētījuma objekts: radošās rotaļas pedagoģiskajā procesā. Pētījuma priekšmets: 5-6 g. vecu bērnu sociālo prasmju attīstība. Pētījuma rezultāts: sociālo prasmju attīstība 5-6 g. veciem bērniem tiek veicināta, ja darbībā ar bērniem pirmsskolā pedagogs izmanto mērķtiecīgi atlasītas radošās rotaļas.

The theme: Using creative game for the development of social skills of 5 – 6 year old children's in pre-school institution. The author: Ludmila Morozova. The academic supervisor: Doc. Dr.paed. R.Vīgante. The contents: 71 p., 25 pictures, 5 tables, 50 sources of literature. Study objective: to explore creative game opportunities for 5-6 year-old children's social skills development through pre-school institution. Thesis consists of 4 chapters. Theoretical part is based on R. Andersone, D. Dzintere, I. Stangaine, I. Plotnieks, I. Pučure, I. Lika, D. Liegeniece, D. Elkonin knowledge. The object of research: creative game in pedagogical process in pre-school institution The research subject: social skill development of 5-6 years old children's. Results of work: development of social skills 5-6 years old children is promoted, if teacher in pedagogical activities with children in pre-school institution use purposefully selected creative games.
Using creative game for the development of social skilss of 5-6 year old children's in pre-school institution
Keywords: Pedagoģija