Liepājas pilsētas aizstāvēšana Latvijas Neatkarības kara laikā 1919.gada oktobris-decembra sākums - Meiers, Mārtiņš (Latvijas Universitāte, 2014)
Darba mērķis ir detalizēti un hronoloģiskā secībā izpētīt Liepājas aizstāvēšanas gaitu Latvijas Neatkarības karā sākot ar 1919.gada oktobri, kad sākās sagatavošanās darbi gaidāmajai karadarbībai, līdz decembra sākumam, kad jau Liepāja un visa Lejaskurzeme bija atbrīvota un notika Liepājas aizstāvju vienību izformēšana, lai tālāk tās pievienotu pie citām Latvijas armijas divīzijām. Cīņas pie Liepājas ilga nepilnu mēnesi un to galīgais pavērsiens, proti, agresora uzbrukumu atvairīšana un pāriešana pretuzbrukumā, bija izšķirošais trieciens bermontiešiem Kurzemē, kuri pēc sakāves Liepājā sāka atkāpties no Lejaskurzemes, līdz ar to visa Kurzeme tika atbrīvota.

The objective of this work is to make a detailed and chronological research of processes of defense of Liepaja starting from October, 1919th when the preparation works for upcoming hostility began, till early December when Liepaja and whole Lejaskurzeme had already been released, so the process of disbanding Latvian army units of Liepaja defenders took place, adding them to other Latvian army divisions. The battles near Liepaja lasted less than a month and their final turns such as repelling the attack of aggressors and going in counterattack was the crucial impact to Bermontians in Kurland, who started to retreat from Lejaskurzeme, thus the whole Kurland was released.
The process of defence of liepāja city during the War of Independence, october –beginning of december, 1919
Keywords: Vēsture