Jauno darbinieku adaptācijas pilnveide uzņēmumā “ Ozols”. - Jermacāne, Līga (Latvijas Universitāte, 2020)
Bakalaura darba tēma - Jauno darbinieku adaptācijas pilnveide uzņēmumā “Ozols”. Darba mērķis: bija izpētīt jauno darbinieku adaptācijas teorētiskās un praktiskās nostādnes, ar anketēšanas un intervēšanas palīdzību noskaidrot, cik veiksmīgs uzņēmumā ir jauno darbinieku adaptācijas process. Veikta rezultātu analīze un izstrādāti priekšlikumi adaptācijas procesa pilnveidei. Darbs sastāv no trīs daļām, darbā apskatīts jauno darbinieku adaptācijas process teorijā, veikts uzņēmuma “Ozols” vispārējs raksturojumus, analizēti uzņēmumā pastāvošie adaptācijas procesi, veikta personāla vadības SVID analīze, veikti secinājumi un izstrādāti priekšlikumi adaptācijas procesa pilnveidei. Būtiskākais secinājums: Rūpīgi izstrādāta adaptācijas programma, veicina darbiniekos drošības sajūtu, mazina kļūdu iespējamību, veicina iesaistīšanos un ātrāk gaidāma darbinieku patstāvīga rīcība. Darba apjoms: 60 lpp. kopā ar pielikumiem 67 lpp. darbā iekļauti 15. attēli, 1. tabula un 3 pielikumi Atslēgas vārdi: Jauno darbinieku adaptācija, adaptācijas process, adaptācijas programma, SVID analīze.

Bachelor´s work theme – Improving the adaptation of young employees at company “Ozols” The purpose of the work was to explore theoritical and practical guidelines for the adaptation of young employees, by anketing and interwieving, how successful the adaptation process of young employees in the company is. An analysis of results has been performed and proposals to improve the adaptation process, have been developed. The work consists of three parts, the looks at the process of adapting new employees in theory, the characteristics at company “Ozols” have been perfomed, the adaptation processes in the company have been analysed, the analysis of personnel management SWOT has been perfomed, conclusions have been made and proposals have been developed to improve the adaptation process. Key conclusion: a well-designed adaptation program, promotes a sence of safetly for employees, reduces the posibility of errors, encourage engagement and independent action by employees is expected faster. Scope or work: 60 pages, with the attachments – 67 pages. Work includes 15 pictures, one table and 3 annexes. Key words: adaptation of young employees, adaptation process, adaptation program, SWOT analysis.
Adaptation improvement for new employees in the company “Ozols”
Keywords: Vadībzinātne; Jauno darbinieku adaptācija; adaptācijas process; adaptācijas programma; SVID analīze