Pacientu pēc insulta aprūpe rehabilitācijas periodā - Stivriniece, Beāte (Latvijas Universitāte, 2024)
Bakalaura darba tēma: “Pacientu pēc insulta aprūpe rehabilitācijas periodā”. Tēmas aktualitāte: pacientu pēc insulta aprūpe rehabilitācijas periodā ir svarīga un aktuāla tēma, jo insults ir izplatīts un gadījumu skaits populācijā turpina pieaugt, tādēļ rodas nepieciešamība pēc kvalitatīvas aprūpes rehabilitācijas periodā. Aprūpei ir nozīmīga loma pacientu pēc insulta dzīves kvalitātes uzlabošanā, ārstēšanā un neatgriezenisku komplikāciju novēršanā. Tēmas aktualitāti pamato lielais pacientu skaits, kuri ir pieredzējuši insultu un cieš no insulta sekām. Darba mērķis - noskaidrot pacientu pēc insulta aprūpi rehabilitācijas periodā. Pētījuma uzdevumi - 1) veikt literatūras un informācijas avotu analīzi par pacientu pēc insulta aprūpi rehabilitācijas periodā, 2) izveidot intervijas jautājumus rehabilitācijas centra māsām, 3) veikt intervēšanu rehabilitācijas centrā “A”, 4) apkopot un analizēt intervijas rezultātus, 5) izdarīt secinājumus un izvirzīt priekšlikumus. Pētniecības jautājums: Kāda ir pacientu pēc insulta aprūpe rehabilitācijas periodā? Pētniecības metode - pētījumā tika izmantota kvalitatīvā pētījuma metode. Pētniecības instruments - intervijas jautājumi, respondentu skaits 10. Pētījuma rezultāti: Pacientu pēc insulta aprūpe rehabilitācijas periodā ir kvalitatīva un daudzpusīga, par to liecina pētījumā veiktā rezultātu analīze. Pētījuma mērķis ir sasniegts, autore noskaidroja pacientu pēc insulta aprūpi rehabilitācijas periodā. Atslēgvārdi: rehabilitācija, insults, māszinību teorija, pacientu aprūpe.

Subject of Bachelor’s work: “Care of patients after stroke during the rehabilitation period”. The currentness of the theme: the care of patients after a stroke during the rehabilitation period is an important and topical topic , because stroke is common and the number of cases in the population continues to increase, therefore there is a need for quality care during the rehabilitation period. Care plays an important role in improving the quality of life of stroke patients, treating them and preventing irreversible complications. The topicality of the theme is substantiated by the high number of patients who have experienced stroke and suffer the effects of stroke. The aim of the work - to clarify the care of patients after a stroke during the rehabilitation period. Tasks of the research - 1) to analyze the literature and sources of information about the care of patients after a stroke during the rehabilitation period, 2) to create interview questions for the nurses of the rehabilitation center, 3) to conduct an interview in the rehabilitation center “A”, 4) to summarize and analyze the results of the interview, 5) to draw conclusions and make proposals. Research question: What is the care of patients after a stroke during the rehabilitation period? Research method - the qualitative research method was used in the study. Research instrument - interview questions, number of respondents 10. Research results: care of patients after a stroke during the rehabilitation period is qualitative and versatile, as evidenced by the analysis of results carried out in the study. The aim of the work has been achieved, the author clarified the care of patients after a stroke during the rehabilitation period. Keywords: rehabilitation, stroke, nursing theory, patient care.
Care of patients after stroke during the rehabilitation period
Keywords: Veselības un sporta zinātnes; rehabilitācija; insults; māszinību teorija; pacientu aprūpe