Inženierģeoloģiskie apstākļi un ģeodinamiskie procesi Lielupes ielejā Valgundes pagasta teritorijā - Krukovskis, Raimonds (Latvijas Universitāte, 2009)
Krukovskis R., „Inženierģeoloģiskie apstākļi un ģeodinamiskie procesi Lielupes ielejā Valgundes pagasta teritorijā”. Bakalaura darbs, Rīga, Latvijas Universitāte, Ģeogrāfijas un Zemes zinātņu fakultāte, 2009. Darbs tendēts uz Lielupes ielejas Valgundes pagasta teritorijas raksturīgo inženierģeoloģisko apstākļu un ģeodinamisko procesu analīzi un interpretāciju. Pētījuma mērķis bija noskaidrot Valgundes pagasta Lielupes ielejas teritorijas inžnierģeoloģiskos apstākļus, hidroģeoloģiskos apstākļus un ģeodinamiskos procesus. Iegūtie rezultāti ļauj secināt, ka Lielupes ieleja vairāk piemērota lauksaimniecības zemēm, nevis apbūvei - mainīgā gruntsūdens līmeņa, kā arī palu dēļ.

Krukovskis R., „Geotechnical conditions and natural hazards in the Lielupe valley (Valgunde district, Latvia)”. Bachelor’s Work, Riga, University of Latvia, faculty of Geography and Earth sciences, 2009. This work is dedicated to the specific engineering of geologal conditions and analysis of geodynamic processes and interpretation of the civil parish of Valgunde of the valley of Lielupe. The research was aimed to establish engineering of geological conditions, hydrogeological conditions and geodynamic processes. Obtained results allows us to think that valley of Lielupe is more suitable for an agricultural grounds instead of building in a variable level because of the groundwater level and floods.
Geotechnical conditions and natural hazards in the Lielupe valley (Valgunde district, Latvia)
Keywords: Ģeoloģija