Vingrinājumi kā diferenciācijas un individualizācijas veids angļu valodas stundās 6. klases skolēnu gramatikas zināšanu uzlabošanai - Korpa, Maruta (Latvijas Universitāte, 2023)
Šajā pētījumā tiek pētīta vingrinājumu izmantošanas efektivitāte kā diferenciācijas un individualizācijas līdzeklis angļu valodas mācīšanā, lai uzlabotu gramatikas zināšanas sestās klases skolēnu vidū. Pētījuma mērķis ir noskaidrot, vai vingrinājumi var uzlabot skolēnu izpratni par angļu valodas gramatikas struktūrām un uzlabot skolēnu prasmi pielietot šīs struktūras, rakstot un runājot. Pētījumā tiek izmantota gadījuma izpētes pieeja, izmantojot kvalitatīvās datu vākšanas metodes, piemēram, autora novērojumus stundās, skolēnu darbu analīzi un anketu skolēniem. Pētījumā piedalās pamatskolas sestās klases skolēni no viena Latvijas reģiona. Rezultāti liecina, ka vingrinājumus var efektīvi pielietot gramatikas zināšanu uzlabošanai angļu valodas stundās sestajā klasē. Tomēr, īstenojot vingrinājumu aktivitātes, jāņem vērā skolēnu individuālās atšķirības viņu mācīšanās stilos, valodas prasmē un motivācijā. Pētījuma atklājumi var sniegt ieskatu valodu skolotājiem un mācību programmu izstrādātājiem, veidojot efektīvas gramatikas mācīšanas stratēģijas atšķirīgu zināšanu līmeņu skolēniem. Atslēgas vārdi: vingrinājumi, diferenciācija, individualizācija, angļu valodas gramatika, sestās klases skolēni.

This study explores the effectiveness of using drilling as a means of differentiation and individualisation in English language teaching to improve grammar knowledge among Grade 6 students. The research aims to examine whether drilling practice can enhance students' understanding of English grammar structures and enable students to apply those structures in their speaking and writing. The study employs a case study approach, using qualitative data collection methods such as the author’s observations in lessons, an analysis of students’ work and a questionnaire for students. Participants in the study are Grade 6 students from a primary school in a rural area in one of the regions of Latvia. The results suggest that drilling can be an effective strategy for improving grammar knowledge in English lessons in Grade 6. However, individual differences in students’ learning styles, language proficiency and motivation should be considered in the implementation of drilling activities. The findings of the study can provide insights for language teachers and curriculum developers in designing effective grammar teaching strategies for diverse learners. Keywords: drilling practice, differentiation, individualisation, English grammar, Grade 6 students.
Drilling as a Means of Differentiation and Individualisation in English Lessons to Improve Students’ Grammar Knowledge in Grade 6
Keywords: Izglītības zinātnes; drilling practice; differentiation; individualisation; English grammar; Grade 6 students