Rīks satvara automātiskai maiņai - Ručevskis, Mārtiņš (Latvijas Universitāte, 2024)
Mūsdienās satvarus izmanto gandrīz jebkurā modernā programmatūras izstrādes projektā, taču, lai nodrošinātu labāku veiktspēju, atvieglotu izstrādes procesu, kā arī uzlabotu drošību, tiem ir nepieciešams uzturēt jaunākās versijas. Tradicionāli satvaru maiņas un atjaunošanas tiek veiktas pašrocīgi, kas noved pie projektiem ar vecām versijām un tos atjaunot paliek grūtāk un laikietilpīgāk. Kvalifikācijas darba mērķis ir izstrādāt rīku ar kura palīdzību varētu automatizēti veikt satvaru maiņu un atjaunošanu uz jaunākām versijām, kā arī mainīt un atjaunot satvarus esošiem sistēmas servisiem. Ņemot vērā servisu specifiku, ir izvirzīti galvenie automatizācijas mērķi: • Satvara maiņa no Lumen 8 uz Laravel 8; • Laravel 8 atjaunināšana uz Laravel 10(dotajā brīdi jaunākā Laravel versija); • Testēšanas satvara maiņa no Codeception uz Laravel Feature Tests; • Composer bibliotēku atjaunošana

Frameworks are used in almost every modern software development project, and to ensure better performance, improve the development process and security, they need to be maintained with the latest versions. Traditionally, framework shifts and upgrades are performed manually, which leads to projects with old framework versions, and it gets harder and requires more time to update them. The goal of this qualification paper is to develop a tool that can automate framework shifts and upgrades to newer versions and shift frameworks in existing system services. Considering the specificity of the services, the following automation goals were set: • Shift from Lumen 8 to Laravel 8 • Shifts from Laravel 8 to Laravel 10(At time being, the newest Laravel version) • Test framework shift from Codeception to Laravel Feature Tests • Updating of Composer libraries
Tool for automated framework shift
Keywords: Datorzinātne; satvars; automatizācija; maiņa; atjaunināšana; Lumen