Norādāmo vietniekvārdu lietojums interneta sporta ziņu komentāros - Kalniete, Madara (Latvijas Universitāte, 2013)
Bakalaura darba tēma ir “Norādāmo vietniekvārdu lietojums interneta sporta ziņu komentāros”. Bakalaura darba mērķis ir izpētīt teorētisko literatūru par norādāmajiem vietniekvārdiem un to funkcijām valodā un analizēt norādāmos vietniekvārdus, kas atrodami interneta sporta ziņu komentāros. Bakalaura darbam ir divas nodaļas. Pirmajā nodaļā “Norādāmo vietniekvārdu vispārīgs raksturojums” apkopota literatūra par norādāmajiem vietniekvārdiem gan latviešu valodā, gan valodā kopumā, kā arī parādīta konteksta loma norādāmo vietniekvārdu analīzē. Otrajā nodaļā “Interneta komentāri un norādāmie vietniekvārdi” aprakstīts interneta sporta ziņu komentāru diskurss un analizēti norādāmie vietniekvārdi. Darba noslēgumā ir secinājumi, izmantoto avotu un literatūras saraksts. Atslēgvārdi: norādāmie vietniekvārdi, interneta sporta ziņu komentāri, sarunvaloda, semantika, konteksts.

Bachelor’s Paper theme is “Demonstrative Pronouns in the Comments of Internet Sport News”. The objective of Bachelor’s Paper is to study the teorethical literature about demonstrative pronouns and to analyse demonstrative pronouns of Internet sport news. The Bachelor’s Paper consists of 2 sections. The first part “The General Description of Demonstrative Pronouns” summarizes the theoretical literature about demonstrative pronouns in Latvian and in language in general, also insight in necessity of context in analyse of demonstrative pronouns. In second section “Internet Sport News Comments and Demonstrative Pronouns” is described Internet sport news discourse and analysed demonstrative pronouns. The Bachelor’s Paper is completed with the conclusions and the list of sources and literature. Keywords: demonstrative pronouns, internet sport news, colloquial speech, semantic, context.
Demonstrative Pronouns in the Comments of Internet Sport News
Keywords: Filoloģija