Audzinoša rakstura piespiedu līdzekļi nepilngadīgajiem - Vasiļjeva, Irina (Latvijas Universitāte, 2013)
Bakalaura darba temats ir Audzinoša rakstura piepiedu līdzekļi nepilngadīgajiem. Bakalaura darbā tiek apskatīti un analizēti audzinoša rakstura piepiedu līdzekļu piemerošanas sistēma Latvijā un ārvalstīs. Pētījuma rezultātā tiek identificētas galvenās problēmas audzinoša rakstura piespiedu līdzekļu piemērošanas jomā, kā arī apkopoti iespējamie risinājumi situācijas uzlabošanai. Darbs sastāv no ievada, trim nodaļām, secinājumiem un priekšlikumiem. Pirmajā nodaļā tiek izklāstīts „ nepilngadīgā „ jēdziens. Otrajā nodaļā tiek aplūkots audzinoša rakstura piespiedu līdzekļu jēdziens, to līdzekļu veidi un piemērošanas gadījumi. Darba apjoma dēļ, padziļināti tiks izskatīti divi audzinoša rasktura piespiedu līdzekļi – sabiedriskais darbs un ievietošana sociālās korekcijas izglītības iestādē. Tiek izmantoti tiesas spriedumi, statistikas dati, sociālo darbinieku viedokļi, kā arī veiktas intervijas ar valsts iedzīvotājiem un pašiem nepilngadīgajiem, kuri izdarījuši noziedzīgu nodarījumu un par ko ir piemērots audzinoša rakstura piespiedu līdzeklis. Darba trešajā nodaļā analizēti ārvalstu krimināllikumi, veikts salīdzinājums ar Krimināllikumu darba tēmata ietvaros. Pamatojoties uz veiktajiem pētījumiem, ir izdarīti secinājumi un sniegti priekšlikumi, kas vērsti uz audzinoša rakstura piespiedu līdzekļu piemērošanas sistēmas pilnveidošanai. Bakalaura darba apjoms 60.lpp., darbā ievietoti 3. pielikumi, izmantots 44. avoti. Atslēgvārdi: noziedzīgs nodarījums, nepilngadīgais, audzinoša rakstura piespiedu līdzeklis, regulējums.

Coercive measures of correctional nature for minors is the theme of Bachelor Paper. In this Bachelor Paper are considered and analysed system of coercive measures and application of the system in Latvia and foreign countries. Results of the reserch are the main problems identified and possible solutions to improve the situation. The Bachelor Paper consists of an introduction, three charapters, conclusions and proposals. In the first charapter is set out the conception of „ minor ”. In the second charapter is set out concept of corecive measures of correctional nature for minors, types of funds and cases of application. Workload due will be depth analised the two measures like a comunity service and insertion into a social correction educational institution. There are used judicial decisions, statistics, views of social workers and interviews with the residents and with the minors who made a criminal offence what is appropriate for corecive measures of correctional nature. In the third charapter are analysis of foreign criminal law, and made a comparison of the criminal law on the theme within. Based on the studies conclusions and proposals are drawn which are aimed at coercive measures of correctional nature development opportunities. Capacity of Bachelor Paper are 60 pages, in the Paper placed 3 anex, used 44 sources. Keywords: the offense, minor, coercive measures of correctional nature, regulation.
Coercive measures of correctional nature for minors
Keywords: Juridiskā zinātne