Svaru kalibrācija Latvijas lauku saimniecību izlases veida apsekojumos - Lelle, Agija (Latvijas Universitāte, 2008)
Pētījuma mērķis ir, balstoties uz iepriekš zināmo apsekojuma un ārējo informāciju, apskatīt Horvitza-Tomsona un Generalised Regression (GREG) novērtējumu izmantošanu. Diplomdarbs ir strukturēts četrās daļās, kurās ir apskatīta teorētiskais materiāls darba veikšanai, apsekojuma apraksts un mērķis, rādītāju novērtējumi 2007. gada apsekojumam, un secinājumi. Secinājumi balstās uz iegūtajiem rezultātiem, izmantojot datorprogrammu SPSS. Diplomdarba apjoms ir 24 lappuses. Darbā ir 19 tabulas. Izmantotās literatūras sarakstā ir 3 literatūras avoti Atslēgas vārdi: stratificēta gadījuma izlase, Horvitza-Tompsona novērtējumi, GREG novērtējumi.

The purpose of the research is to examine Horvitz-Thompson and Generalised Regression (GREG) estimators. The research is based on the data from sample survey and auxiliary information. The diploma paper is structured into four sections including theoretical background, the description of survey design and purpose, the estimates of the survey 2007 and conclusions. The conclusions are based on the practical results computed using SPSS. The volume of the diploma paper is 24 pages. There are 19 tables in the paper. There are 3 references to literature. Key words: stratified random sample, Horvitz-Thompson estimator, GREG estimator.
Weight Calibration in Farm Sample surveys of Latvia
Keywords: Matemātika