Noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācija - Titova, Elizabete Madara (Latvijas Universitāte, 2020)
Maģistra darba tēmas izvēle saistīta ar to, ka noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācija ir būtiska problēma gan Latvijā, gan citviet pasaulē. Tā atstāj būtisku ietekmi uz valstu tautsaimniecībām, tāpēc nepieciešams padziļināti izpētīt normas, kas regulē noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas novēršanu. Maģistra darbā ir izpētīti ar noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizāciju saistīti normatīvie akti, to grozījumi, analizētas izmaiņas, ko konkrētie normatīvie akti ir radījuši. Tāpat ir salīdzināti Latvijas un ārvalstu likumi, to kopīgais un atšķirīgais, tiek analizēta Krimināllikuma divu normu savstarpējā nošķiršanas nepieciešamība, kā arī veikta noziedzīgi iegūtu līdzekļu sastāva juridiskā analīze un izdarīti secinājumi. Darbs balstīts uz normatīvajiem aktiem, juridisko literatūru, dažādām publikācijām, kā arī tiesu praksi. Atslēgvārdi: noziedzīgi iegūti līdzekļi, noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācija, finanšu līdzekļi.

The choice of the topic of Master's thesis is related to the fact that money laundering is an important problem both in Latvia and elsewhere in the world. It has a significant impact on national economies, and it is therefore necessary to examine in depth the rules governing the prevention of money laundering. In the Master's thesis the normative acts related to money laundering have been studied, their amendments, the changes that have been created by the respective normative acts are analyzed. Likewise, Latvian and foreign laws have been compared, their common and different, the necessity to separate the two norms of the Criminal Law is analyzed, as well as the legal analysis of the composition of the proceeds of crime has been performed and conclusions have been drawn. The work is based on normative acts, legal literature, various publications, and case law. Keywords: proceeds of crime, money laundering, financial resources.
Money laundering
Keywords: Juridiskā zinātne; noziedzīgi iegūti līdzekļi; noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācija; finanšu līdzekļi; legalizācija