CMMI un AGILE metodoloģijas ieviešana uzņēmumā - Grīnhofs, Artūrs (Latvijas Universitāte, 2010)
Darba mērķis ir veikt SIA „HC” un SIA „HC Latvia” uzņēmumu programmatūras izstrādes un sistēmu uzturēšanas procesu analīzi, atspoguļojot un novērtējot visus CMMI (Capability Maturity Model Integration) pārvaldības brieduma līmeņus un spējās metodes. Teorētiskajā daļā ir detalizēti aprakstīti CMMI un spējās pārvaldības principi. Tiek novērtēta savstarpēja procesu modeļu mijiedarbība, veicot arī pielietoto rīku apskatu, aprakstīti saistītie moduļi un funkcionalitāte. Analizējot uzņēmuma procesus, tiek izstrādāta metode, kas savstārpēji mijiedarbojas ar CMMI un spējās programmatūras izstrādes principiem un praksi, nodrošina procesu uzlabojumu veikšanu uzņēmumā, samazinot izstrādāto produktu piegādes termiņus, izmaksas un paaugstinot produktu piegādes kvalitāti uzņēmumā.

Labour aim is to make analysis of companies “HC” and “HC Latvia” enterprise software development and systems maintenance processes, reflecting and evaluating all CMMI (Maturity Model Integration Capability) management maturity levels and agile methods. In theoretical part there is described in detail CMMI and agile principles. Cross-process models relational interaction is assessed reviewing applied tools and describing associated modules and functionality. Analyzing business processes method is developed which interacting with CMMI and agile software development principles and practices provide process improvements in the company, reducing developed products delivery time, costs and raising product quality of supply in company.
CMMI and AGILE metodology implementation in company
Keywords: Datorzinātne