Veidlapu definēšanas rīka izstrāde - Žukovskis, Mareks (Latvijas Universitāte, 2010)
Veidlapu definēšanas rīks ir atsevišķi izstrādāts modulis, kas nodrošina MS Excel datu apstrādes iespējas Finanšu un budžeta pārskatu programmatūras (FIBU) saskarnē. Ar šī rīka palīdzību vienkāršotā veidā ir iespējams aprakstīt definējamo veidlapu, neiedziļinoties datubāzes struktūrā. FIBU ir sistēma, kas nodrošina iespēju apkopot un analizēt finanšu, budžeta, statistikas un tamlīdzīgus pārskatus. Līdz šī rīka ieviešanai FIBU sistēmā veidlapu definēšanā par pamatu izmantoja MS Access un MS Excel redaktorus, kuros sagatavoja veidlapas struktūras un noformējuma datubāzes ierakstus. Darba uzdevums ir izstrādāt Veidlapu definēšanas rīka moduli, kas dod iespēju lietotājam ar pamatzināšanām MS Excel lietošanā noformēt un veidot FIBU veidlapu sagataves.

Form and reports designer tool is newly developed module with MS Excel elements, which allows to process data within Finance management and budget balance system (FIBU). With this tool user can simply design forms and reports for FIBU system, without specific knowledge of database structures. FIBU system provides possibility to summarize and analyze financial, budgetary, statistic and other similar reports. Until now reports structure and design were done manually by MS Access and MS Excel software. The goal of this work is to create form and reports tool that gives possibility for software users with basic knowledge in MS Excel, to design FIBU reports forms.
Development of form and report designer tool
Keywords: Datorzinātne