Viedtālrunis kā bezvadu saskarne automobilim - Sizass, Tomass (Latvijas Universitāte, 2011)
Bakalaura darba mērķis ir apzināt, kādas iespējas sniegtu viedtālruľa spēja sazināties ar automobiļa sistēmām, izpētīt, cik sarežģīti ir realizēt šādas ieceres ar šī brīža vidusmēra automobiļiem un pieejamajiem viedtālruľiem. Darba teorētiskajā daļā apskatīti automobiļu datu kopľu standarti un pieslēgšanās iespēja tām no ārpuses. Detalizētāk pētīta iespēja pieslēgties automobiļa datu kopnei, izmantojot viedtālruni ar Android operētājsistēmu. Darba praktiskajā daļā izstrādāts Android viedtālruľa lietotnes projektējums un praktiska realizācija. Lietotne paredzēta automobiļa diagnostikas sistēmas datu nolasīšanai un attēlošanai lietotājam saprotamā veidā. Saziľai ar automobili tiek izmantots OBDII diagnostikas savienojums un Bluetooth datu pārraides tehnoloģija. Izstrādātā lietotne nākotnē viegli papildināma, lai būtu iespējams ne tikai nolasīt diagnostikas datus, bet arī kontrolēt atsevišķas automobiļa sistēmas.

The purpose of this bachelors paper is to study the possibilities that would emerge, if smartphones had the ability to communicate with car's systems; to explore how difficult it is to carry out such plans with current cars and available smartphones. The theoretical part reviews automotive data bus standards and the possibility to connect to them from outside. The possibility to connect to car data bus, using a smartphone with Android operating system is studied in greater detail. In practical part of the work an Android smartphone application has been designed and developed. The application can read and display vehicle diagnostic systems' data to a user friendly graphical interface. Communication with the car employs OBDII diagnostic connection and Bluetooth communication technology. The developed application program could be easily extended by adding the ability to control individual car's systems.
Smartphone as a wireless user interface for a car
Keywords: Datorzinātne