Sodu sistēma Latvijā - Paceviča, Diāna (Latvijas Universitāte, 2011)
Darbā tiek analizēta sodu sistēma Latvijā. Tās nepilnības un autores viedoklis, ko varētu tajā mainīt. Darba mērķis ir izanalizēt problēmas ,kas saistītas ar Latvijas Republikas sodu sistēmu, analizēt tekošo sodu sistēmu, apskatīties kā vēsturiski veidojās Latvijas sodu sistmēma, kas to ir ietekmējis. Analizēt, kādi soda veidi pastāv Latvijā, kā arī apskatīties, ar ko Latvijas sodu sistēma atšķiras no ārvalstu sodu sistēmām. Darba rezultātā tika sasniegti visi uzstādītie mērķi, sodu sistēma tika izanalizēta, tika atrastas nepilnības tajā, un arī tika piedāvāti daži varianti, kā varētu šīs nepilnības censties izlabot.

In work author analyzed the penitentiary system of the Latvian Republic . Its weaknesses, and offers on that as well as that it is possible to change. The work purpose - to analyze problems of system of punishment of the Latvian Republic, to analyze current system of punishment, to look, as the punishment system was formed in the history, to analyze what kinds of punishment exist in Latvia and as to look than foreign systems of justice differ from the Latvian system. As a result of the spent work, all objects in view have been reached. The punishment system has been analyzed, are found in it inferiority and as some decisions are found as in the law it can be corrected.
Latvian penal system
Keywords: Juridiskā zinātne