Burāšanas tūrisma attistības iespējas Baltijas valstīs un tā potenciāls starptautiskajā tirgū. - Romane, Ilze (Latvijas Universitāte, 2018)
Bakalaura darba mērķis ir identificēt burāšanas tūrisma attīstības iespējas Baltijas valstīs un efektīvākās tirgū virzīšanas metodes, kā arī izstrādāt ieteikumus šī tūrisma veida attīstības veicināšanai. Darbs sastāv no četrām nodaļām. Pirmajā nodaļā autore sniedz burāšanas tūrisma nozares teorētisko raksturojumu. Otrajā daļā tiek identificēti efektīvākie tirgū virzīšanas instrumenti un tūrisma vietas dzīves cikla attīstības stadijas. Trešajā nodaļā tiek sniegta pašreizējā burāšanas tūrisma situācijas analīze Baltijas valstīs. Ceturtajā nodaļā ar anketu un interviju palīdzību, tiek apkopots burātāju viedoklis par Baltijas valstu burāšanas tūrisma piedāvātajiem pakalpojumiem, to kvalitāti un burātāju ceļošanas paradumiem. Darbs sastāv no 69 lappusēm, tajā ir iekļautas 7 tabulas, 11 attēli un 5 pielikumi. Atslēgvārdi: burāšana, Baltijas jūra, jahtas, jahtu piestātnes, ostas, tūrisma vieta.

The aim of the Bachelor's thesis is to identify the possibilities for developing sailing tourism in the Baltic States and the most effective market promotion methods, as well as to make suggestions for further improvement. The structure of the thesis consists four chapters. The first chapter provides theoretical description of the sailing tourism. The second part identifies the most effective instruments for market promotion and the process of the development of tourist destinations. The third chapter provides evaluation of current situation of sailing tourism in the Baltic States. Fourth chapter provides the questionnaire and interviews analysis of sailors' views about the current sailing tourism situation in the Baltic States. Bachelor thesis consists of 69 pages, it includes 7 tables, 11 pictures and attach 5 appendixes. Keywords: sailing, Baltic sea, yachts, yacht harbors, ports, tourism destination
Opportunities for Developing sailing Tourism in the Baltic States and its potential in the international market.
Keywords: Vadībzinātne; burāšana; Baltijas jūra; jahtas; jahtu piestātnes; ostas