Interneta veikala 1A.LV pakalpojumu paplašināšanas iespējas - Dakse, Madara (Latvijas Universitāte, 2018)
Maģistra darba “Interneta veikala 1A.LV pakalpojumu paplašināšanas iespējas” mērķis ir nodrošināt interneta veikala 1A.LV attīstības iespējas. Maģistra darba pirmajā nodaļā tiek izpētīta pieejamā literatūra, apzināts e-komercijas jēdziens, tā attīstības tendences un aprakstīts projekta objekts – uzņēmums SIA Mobilukss, internetveikals 1A.LV, kā arī aprakstīta pētījuma metodoloģija un veikta aptauja. Otrajā nodaļā tiek veikta projekta mērķu noteikšana, alternatīvu izvirzīšana un izvērtējums. Izvēlētās alternatīvas savstarpēji salīdzina pēc termiņiem, izmaksām, provizoriskajiem nākotnes ienākumiem un stratēģiskās analīzes. Nodaļas beigās tiek izvēlēta viena alternatīva – ekskluzīvu smaržu veikala izveide internetveikala 1A.LV telpās. Trešā nodaļa ir izvēlētās alternatīvas projekta rokasgrāmata. Tiek noteikta projekta vides un risku analīze un noteikta organizatoriskā uzbūve izvēlētajai alternatīvai. Projekta nepieciešamībai tiek izveidots projekta struktūrplāns, veicamie uzdevumi, gaitas plāns, tiek aprēķinātas projekta izmaksas, resursi un to noslogojums. Maģistra darbs sastāv no 16 tabulām, 14 attēliem un 34 pielikumiem.

The goal of the Master's paper “Service Extension Options at Internet Store 1A.LV” is to ensure the development possibilities of the Internet store 1A.LV. The first chapter contains literature review, the concept of e-commerce term, its development trends and description of the project object, SIA Mobilukss, internet shop 1A.LV, and the study of methodology, as also a survey was conducted. The second chapter undertakes the definition of the objectives of the project, the nomination and evaluation of alternatives. The alternatives chosen are compared by deadlines, costs, provisional future income and strategic analyses. At the end of the chapter, one alternative is chosen: the creation of an exclusive perfume store in the 1A.LV premises of the internet shop. The third chapter is the project handbook. The environmental and risk analysis of the project is determined, as also the establishment of an organisational structure. A project structure plan, tasks, Gannt plan is made for the project requirements. Project costs, resources and their workload is calculated as well. Master's paper consists of 16 tables, 14 images and 34 attachments.
Service Extension Options at Internet Store 1A.LV
Keywords: Vadībzinātne; projekts; projektu vadīšana; internetveikals 1A.LV; e-komercija; uzņēmējdarbība