Hadoop platformas tehnoloģiju izpēte liela apjoma datu (BigData) apstrādei - Jurjāns, Atis (Latvijas Universitāte, 2014)
Datu apjoma pieaugums un tā apstrāde, analīze mūsdienās ir strauji pieaugoša problēma. Veiksmīgas datu analīzes dod priekšrocību jaunu tendenču ieviešanai, un tirgus analīzei, kas ir svarīgi jebkuram uzņēmumam. Darba mērķis ir izprast kā darbojas liela apjoma datu apstrāde Hadoop platformā. Mērķa sasniegšanai tika izvirzīti tādi darba uzdevumi kā liela apjoma datu jēdziena izpēte un informācijas apkopošana, Hadoop tehnoloģiju pielietojuma izpēte, praktiska Hadoop platformas pielietojuma iespēju analīze un izdarīt secinājumus. Atslēgvārdi: Liela apjoma dati, Hadoop, HDFS, MapReduce

The increase of amount of data and it’s processing and analyse nowadays is a rapidly growing problem. Successful analyse of data gives advantages for implement of new trends and analysis of the market, which is important for every company. The goal of the Thesis is to understand how works huge amount of data in Hadoop platform. In order to achieve the goal there are nominated such tasks as research of concept of huge amount of data and gathering information, research of Hadoop technology use, practical analyse of opportunities of Hadoop platform use and drawing conclusions. Keywords: Big data, Hadoop, HDFS, MapReduce.
The researc of Hadoop platform technology for BigData processing
Keywords: Datorzinātne