Projekts: Konsultāciju uzņēmuma SIA TeoWise dibināšana - Tēra, Kristīne (Latvijas Universitāte, 2025)
Maģistra darba mērķis ir izstrādāt konsultāciju uzņēmuma SIA TeoWise biznesa plānu, kas specializējas nodokļu, finanšu, noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas novēršanas (AML) un vides, sociālo un pārvaldības (ESG) jautājumu konsultācijās. Uzņēmuma darbība orientēta uz mazo un vidējo uzņēmumu segmentu Latvijā, nodrošinot personalizētus, ilgtspējīgus un atbildīgus risinājumus uzņēmējdarbības attīstībai un atbilstības nodrošināšanai. Darbs ietver vispusīgu analīzi par tirgus vidi, pieprasījuma struktūru, konkurences līmeni, kā arī mazo un vidējo uzņēmumu vajadzībām pēc kompleksiem profesionālajiem pakalpojumiem. Tika izmantoti arī Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) un citu avotu dati, lai izvērtētu tirgus potenciālu un nozares tendences Latvijā. Izstrādāts detalizēts uzņēmuma darbības apraksts, pakalpojumu klāsts, mārketinga stratēģija, organizatoriskā struktūra un personāla plāns. Īpaša uzmanība veltīta finanšu prognozēm, iekļaujot ieņēmumu plānu, izdevumu struktūru, naudas plūsmas pārskatu, rentabilitātes aprēķinus, kā arī novērtējot investīciju atdevi (ROI) un peļņas rādītājus (EBITDA). Darbs sniedz praktisku ieskatu, kā plānot un strukturēt konsultāciju uzņēmumu, pielāgojoties mūsdienu tirgus prasībām un regulējumam izaicinājumiem.

The aim of this master’s thesis is to develop a business plan for the consulting company SIA TeoWise, which specializes in tax, finance, anti-money laundering (AML), and environmental, social, and governance (ESG) consulting services. The company’s activities are focused on the small and medium-sized enterprise (SME) segment in Latvia, providing personalized, sustainable, and responsible solutions to support business development and ensure regulatory compliance. The thesis includes a comprehensive analysis of the market environment, demand structure, level of competition, as well as the needs of SMEs for complex professional services. Data from the Central Statistical Bureau (CSP) and other sources were used to assess the market potential and industry trends in Latvia. A detailed description of the company’s operations, service portfolio, marketing strategy, organizational structure, and staffing plan was developed. Special attention is devoted to financial projections, including a revenue plan, cost structure, cash flow statement, profitability analysis, and evaluation of return on investment (ROI) and earnings indicators (EBITDA). The thesis provides a practical insight into how to plan and structure a consulting business while adapting to the demands and regulatory challenges of the modern market.
Project: Establishment of consulting business company LLC TeoWise
Keywords: Finanses un kredīts; Konsultācijas; Nodokļi; AML; ESG