Kādas plazmas fizikas dinamiskas sistēmas analīze - Avdejevs, Semjons (Latvijas Universitāte, 2012)
Šīs bakalaura darbs ir sadalīts divās daļās. Pirmajā daļā tiek konstruēta dinamiska sistēma, aprakstoša plazmas nelineārās perturbācijas kodoltermiskās sintēzes procesā. Otrajā daļā, iegūtai sistēmai tiek dots matemātiskais apraksts. Konkrētāk, runa ies par stacionāriem punktiem, to sakaru ar sistēmas stabilitāti un stabilitātes atkarību no galveno parametru vērtībām.

This thesis consists of two parts. In the first part, we derive a low-dimensional system to accurately describe the perturbations of plasma, which occur in the process of thermonuclear fusion. In the second part, we study the obtained system from mathematical standpoint. The main target of our study are equilibria, their influence on system stability and its dependance on main parameter values.
Analysis of a dynamical system of plasma physics
Keywords: Matemātika