Jaunu sieviešu iespējas savienot ģimeni un profesionālo karjeru - Ozola, Līga (Latvijas Universitāte, 2006)
Šī darba autores mērķis bija noskaidrot kādas ir jaunu sieviešu iespējas apvienot profesionālo karjeru un ģimeni vienlaicīgi. Kā teorētisko pamatu autore izvēlējās Katerīnas Hakimas preferences teoriju, kura pievēršas tieši sieviešu rīcībai un izvēlēm, kas attiecas uz sieviešu nodarbinātību un ģimeni. Šī teorija balstīta uz mikro līmeni, kas labāk ļauj saskatīt cilvēku heterogenitāti un šī teorija apgāž tradicionālo uzskatu par to, ka cilvēki savās reakcijās un izvēlēs ir homogēni. Viens no darba uzdevumiem bija izpētīt tos Latvijas normatīvos aktus, kuri attiecas uz sievietēm – mātēm, sievietēm – darba ņēmējām. Tie atspoguļoja institucionālo pusi – sieviešu tiesības un pienākumus. Lai sasniegtu darba mērķi autore veica ekspertu intervijas ar dažādu sfēru pārstāvjiem – ar Valsts Sociālās apdrošināšanas aģentūras inspektoriem, kā arī ar dažādu sfēru un uzņēmumu veidu darba devējiem un vadošajiem darbiniekiem. Kopumā autore secina, ka Latvijas likumdošana ir vērsta tieši uz adaptīvā tipa sieviešu atbalstīšanu, jo analizējot likumdošanu ir skaidri manāms tas, ka valsts politika vairāk atbalsta nodarbinātību, bet sociālā politika iet kopsolī ar to. Autore atzīst, ka iespējas, lai sievietes spētu apvienot ģimeni un darbu no likumdošanas puses ir minimāli nodrošinātas. Tas, vai reālajā dzīvē šīs normas tiek pildītas no darba devēju puses, ir cits jautājums. Autores iegūtā informācija šī pētījuma ietvaros nedod pamatu domāt, ka likums netiek ievērots. Galvenie faktori, kas ietekmē sieviešu lomu savienošanas kvalitāti ir – sievietes personīgā motivācija; atbalsts no ģimenes puses; jautājums par bērnudārza esamību; sievietes atalgojuma apmērs; sievietes darba vide.

The main purpose of this empirical research was to clarify how is possible to combine womens professional career with family life. To substantiate empirical part of this work, author used Catherina Hakim theory of preference. This theory is based on mikro level research and this theory looks closer to womens actions and choices concerning with empoloyment and family life. One of the work tasks was researching those laws and regulations of Latvia legislation which is related to women who are mothers and employee together. Also author made expert interviews with experts from different fields - officials who fork in social insurance sphere. Author also interviewed different employers. Overall author infers that there are minimal secure from laws and regulations of Latvia which helps to combine professional career with family life. The other questions is – is all these rules observed by employees. Authors research does not show that they are not abserved. The main factors, who affect womens professional career and family life are- Womens personal motvation; Support from family; Question of daycare centre; Womens salary size; Womens working environment
Potentials of young women combining their family life and a proffesional career
Keywords: Socioloģija