Starptautiskās palīdzības sniegšana dabas katastrofās cietušajiem: ietekme uz valsts tēlu - Senkevicina, Mairita (Latvijas Universitāte, 2014)
Bakalaura darba „Starptautiskās palīdzības sniegšana dabas katastrofās cietušajiem: ietekme uz valsts tēlu” mērķis ir noskaidrot, kā palīdzības sniegšana ietekmē palīdzību sniedzošās valsts tēlu. Daudzām valstīm nākas uzlabot valsts tēlu pasaulē un viena no izvēlētajām stratēģijām ir palīdzības sniegšana katastrofu skartām valstīm. Pētījuma uzdevumi: veikt teorētisko pamatojumu (Mertena tēla veidošanās teorija, Naja maigās varas koncepts); analizēt Izraēlas valsti raksturojošās pazīmes; izdarīt secinājumus par starptautiskās palīdzības ietekmi uz valsts tēlu. Ar semantiskā diferenciāļa metodi analizēts BBC un CNN pārraidītais Izraēlas tēls 130 ziņās un pierādīts, ka Izraēlas 2013.gadā sniegtā palīdzība Filipīnām uzlabo valsts tēlu pasaulē. Atslēgvārdi: tēls, valsts, maigā vara, plašsaziņas līdzekļi, starptautiskā palīdzība, Izraēla.

The working title is „International assistance to the casualties of natural disasters: the impact on state image”. The objective of the work is to find out how the international assistance affects the state's image. Many countries are faced with the need to improve the state’s image in the world and one of the strategies is the assistance to disaster-stricken countries. Working tasks: perform the theoretical justification (K.Merten image formation theory, J.Nye concept of soft power); analyze the characteristic features of the state of Israel; draw conclusions. The research analyses 130 news stories from BBC and CNN by semantic differential method and reveals that the Israeli assistance to the Philippines in 2013 enhances the state’s image in the world. Keywords: image, state, soft power, the media, international assistance, Israel.
International assistance to the casualties of natural disasters: the impact on state image
Keywords: Politikas zinātne (politoloģija)