Dzīvnieks Haņ dinastijas mītos un mākslā - Meļuhins, Maksims (Latvijas Universitāte, 2019)
Bakalaura darba „Dzīvnieks Haņ dinastijas mītos un mākslā” mērķis ir izpētīt un atspoguļot dzīvnieka konceptu Haņ dinastijas periodā, kā arī atspoguļot ķīniešu uzskatus par dzīvniekiem ikdienas dzīvē, un pierādīt, ka dzīvniekiem ir īpaša un nepieciešama loma Ķīnas attīstībā. Haņ dinastija ir ievērojama ar to, ka tā pastāvēja 400 gadus, un tajā sāka attīstīties daudzas nozares, piemēram, kā lauksaimniecība, ekonomika un, protams, māksla. Darbā tiek apskatīta dzīvnieka loma Haņ dinastijas mītos, mākslā, kā arī ir neliels ieskats filozofijā un literatūrā. Bakalaura darbs ir iedalīts trīs daļās un sastāv no 41 lapaspuses.

The aim of the bachelor thesis „Animal in Arts and Myths of Han Dynasty” is to analyze and reflect the concept of an animal in the Han Dynasty, as well as to reflect the Chinese views on animals in daily life, and to prove that animals have a special and necessary role in the development of China. The Han dynasty is remarkable because of the fact that it existed for 400 years and began to develop in many sectors, such as agriculture, economics and, of course, art. The thesis investigation is to get to know the role of the animal in the art and myths of the Han Dynasty, also the literature & philosophy of the Han Dynasty was slightly investigated. The work is divided into three parts and consists of 41 pages.
The Animal in the Myths and Arts of the Han-Dynasty
Keywords: Āzijas studijas; Haņ; Dinastija; Ķīna; Dzīvnieki; Māksla