Varoņu konceptosfēras salīdzinājums krievu un ebreju brīnumpasakās. - Omeļčuka, Aļona (Latvijas Universitāte, 2013)
Varoņu konceptosfēras salīdzinājums krievu un ebreju brīnumpasakās: bakalaura darbs. – Rīga, 2013. – 41. lpp. Pētījumā analizēts viens no literārā darba aspektiem, proti pasakas kā daļa no krievu un ebreju folkoras. Darbā tiek veikta zinātniskās literatūras sistemātiskā analīze, lai salīdzinātu dažādas sfēras krievu un ebreju tautas pasakās, kā arī tiek salīdzināti pozitīvie un negatīvie tēli krievu un ebreju tautas pasakās. Darbā tiek salīdzināti pasaku sižeti, pozitīvo tēlu atīstība. Aprasktīta analīzes struktūra. Teorētiskais un praktiskais materiāls var tikt izmantots kā mācību palīglīdzeklis literatūras stundās kā arī kultūrvēsturē.

Comparison of the Conceptosphere of Characters in the Russian and Jewish Fairy Tales: bachelor's work. - Rīga, 2013. - 41 p. The paper deals with one aspect of the analysis of literary works, namely fairy tales as part of Russian and Jewish folklore. Conducted an analytical review of the scientific literature on the comparison сontseptosfer Russian and Jewish folk tales, as well as developing a method of analysing the development of the image of the positive and negative characters of Jewish and Russian folk fairy tales. The variants of the comparative analysis with tales on the plane narrative of сontseptosfer goodies. Bachelor's work and all practical material can be used as an aid in literature classes, as well as the lessons of cultural studies.
Comparison of the Conceptosphere of Characters in the Russian and Jewish Fairy Tales.
Keywords: Valodniecība