Git repozitoriju vēstures analīzes rīks - Koturova, Elizabete (Latvijas Universitāte, 2018)
Kvalifikācijas darbā ir aprakstīta izstrāde rīkam, kurš attēlo statistiku par programmatūras izstrādes procesu, izmantojot un analizējot Git repozitorijus, ka arī veic meklēšanu projekta pirmkoda versijās. Lietotājs ievada repozitorija atrašanas vietu datorā, kas uzsāk kommitu datu (kad, cik, kurš lietotājs izveidoja) analīzes procesu, un attēlo grafikus ar datiem no Git repozitorija. Rīks ir domāts izstrādātājiem, lai pārskatāmi apskatītu savu ieguldījumu projektā vai paskatīties uz projekta attīstību, kā arī projekta vadītājiem, lai analizētu izstrādātāju komandas darbu. Rīks ir izstrādāts Java programmēšanas valodā, izmantojot JavaFX bibliotēku.

Qualification paper describes the development of a tool which displays statistics about software development process by analyzing Git repositories as well as enables search function in commits. User enters repository's path on PC which begins the analysis process (when, how much and who committed) and displays graphs with data from Git repository. Tool is made for developers to easily check their contribution to the project as well as for project managers to analyze team's work. Tool is developed in Java programming language, using JavaFX library.
The tool of analysis of the history of a git repository
Keywords: Datorzinātne; Git; repozitorijs; kommits; statistika