Pēctecības stāvkrastu ainavā: Jūrkalnes - Pāvilostas posms - Seļicka, Anita (Latvijas Universitāte, 2010)
Bakalaura darbā tiek noskaidrotas stāvkrasta posma Jūrkalne-Pāvilosta mūsdienu ainavās esošās pēctecības. Pētījums sastāv no četrām nodaļām. Darba teorētiskajā daļā ir apskatītas ainavas jēdziena izpratnes. Nākamajā daļā tiek aprakstītas izmantotās metodes, materiāli un pētījumā izmantotā pieeja. Trešajā nodaļā tiek sniegti piekrastes teritorijas vēsturiski ģeogrāfiskie ainavas veidošanās nosacījumi. Tālākajā darbā tiek analizētas un interpretētas lauku ainavas telpisko struktūru veidošanās, prakses un pēctecības pēdējā gadsimta laikā, kas notikušas dabas un cilvēka mijiedarbībā, politisku, sociālu un ekonomisku pārmaiņu ietekmē. Atslēgas vārdi: lauku ainava, stāvkrasts, ainavas lasīšana, pēctecība, telpiskās struktūras

The bachelor’s thesis theme is “Baltic Sea steep coast landscape inheritance: a case study of Jūrkalne – Pāvilosta area”. The bachelor thesis consists of four chapters. Theoretical part of this research examines landscape concept. In the second part there is the information about research approach and materials and methods used in this research. It is followed by the overview of conditions of historical seacoast development. Next chapter includes the analysis and interpretation of the rural landscape spatial structure formation, practice and inheritance during the last century, which have resulted from human and nature interaction, as well as under influence of political, social and economical changes. Keywords: rural landscape, steep coast, landscape reading, inheritance, spatial structures
Baltic Sea Steapcoast Landscape Inheritance: a Case Study of Jurkalne – Pavilosta Area
Keywords: Ģeogrāfija