Uzņēmuma ienākuma nodokļa atvieglojumu analīze un atlaižu piemērošanas kārtība - Volkova, Jeļizaveta (Latvijas Universitāte, 2013)
Mūsdienu ekonomiskās attīstības procesos, kuros ir vērojams pasaules krīzes sekas, pieaug vajadzība palielināt sociāli – ekonomisko attiecību regulēšanu no valsts puses. Pašreizējā Latvijas ekonomiska situācija, nodokļu politikas nestabilitāte un mainīgums, kas savukārt ietekme sociāli ekonomiskos faktorus, parāda arī maģistra darba aktualitāti. Maģistra darba mērķis ir balsoties uz speciālas ekonomiskas literatūras , nodokļu politikas un nodokļu analīzes rezultātiem Latvijā, noformulēt priekšlikumus Uzņēmuma ienākuma nodokli koriģēšanas veidiem. Maģistra darba struktūra ir pakārtota maģistra darba uzdevumu risināšanai. Maģistra darbs veidots no sešām nodaļām, secinājumiem un priekšlikumiem. Maģistra darba pamatteksts ir izklāstīts uz 69 lappusēm, labākai darba izpratnei ir izveidotas 7 tabulas un 6 attēli, ka arī darbam ir pievienoti 1 pielikumi. Literatūras sarakstā ir iekļautās 24 literatūras vienības. Atslēgvārdi: uzņēmumu ienākuma nodoklis, nodokļu politika, atvieglojumi, atlaides, ienākuma koriģēšana.

There is a necessity to increase adjustment of social and economic relationships from the state side because of the modern economy process in crisis conditions. The present Latvian economic situation, instability of taxes politics and their variability, that influence social and economic faktors, shows the urgency of the masters work theme. The reason of masters work is to formulate offers of correction ways of Corporate Income Tax, based on special economics litareture and politics of taxes and their analyses results in Latvia. The structure of masters work is made to complete its tasks. The masters work is made from 6 parts, conlusions and offers. The main tekst is considered on the 69 pages. There are 7 tables and 6 pictures for the better comprehension. There are also applied some 1 appendices. The list of literature has a 24 quantity of it. Key words:Corporate Income tax, politics of taxes, simplifications, sales, income correction
The analysis of the facilitation of corporate income tax and the order of application of relief
Keywords: Ekonomika