Tatjanas Tolstajas romāna "Kis" žanra poētika. - Aumeistere, Anna (Latvijas Universitāte, 2014)
Darbs tiek veltīts Tatjanas Tolstajas romāna „Kis” žanra poētikas pētījumam. Lai sasniegtu uzstādītos mērķus, darba autors veica esošo literatūrzinātnisko darbu izpēti, kas veltīti žanra teorijas problemātikai, romānam un romāna žanriem. Pamatojoties uz pētījumā ir secināts, ka Tatjanas Tolstajas romāns „Kis” žanrā ziņā daudzlīmeņu daiļdarbs, kurā mēs varam atrast sekojošus žanrus: antiutopija, postapokalipse un neo-mīts. Darbā ir arī aprakstīti galvēnas žanra īpatnības.

The paper is devoted to the genre poetics of T. Tolstaya’s novel „The Slynx”. To achieve the goal, the author studied the existing literary works devoted to following problems: theory of the genre, the novel, and different genres of the novel. Based on the research is founded that T. Tolstaya’s novel „The Slynx” is a multi-genre novel and it is represented in three major genres: anti-utopian, post-apocalyptic and neo-myth novel. Also, thesis highlights the key features of these genres.
Genre Poetics of Tatyana Tolstaya's Novel "The Slynx" (Kys).
Keywords: Valodniecība